Portfolio

Project voor Arcadia

2022 staat in het teken van weer een cultureel jaar. Arcadia als aanjager, zijn er verschillende grote producties gaande door Leeuwarden en Friesland. Een daarvan was Cargo Shanghai Leeuwarden van Rimini Protokoll dat door BNWP (Brave New World Productions) naar Leeuwarden was toegehaald. Een roadshow die door het Friesche landschap je van Shanghai terug naar Leeuwarden brengt. Inhoudelijk over de zuivelindustrie van China en hoe die wegen te herleiden zijn terug naar Nederland. In een omgebouwde koelvrachtwagen maak je dit mee door afwisseling van naar buiten kunnen kijken en beamer schermen die getimed naar beneden zakken. Op deze schermen zie je beelden waar ik gedurende voor de premiere mee aan de slag ben geweest. Een combinatie van nieuw geschoten interviews, DV tapes digitaliseren met ondersteunde beelden van de reis en een wereld kaart waarin je ziet hoe je op dat moment via het water van Shanghai naar Izmir wordt overgevaren.

Uit de reviews mag ik hard stellen; Het was meer dan een groot succes!